Een gezonde leefomgeving

Casa Vita, de naam zegt het al, biedt een gezonde leefomgeving. Niet alleen door het vele groen waarin het gebouw als het ware ligt ingebed, maar ook door de bouw zelf waarbij volop gebruik wordt gemaakt van hout in tal van vormen en toepassingen. De architecten van Casa Vita,  Sebastiaan Jansen en Miriam Michon van KOW Architecten vertellen er meer over en gaan in op wat hen voor ogen stond bij het ontwerp van dit bijzondere project.

Sebastiaan & Miriam vertellen:

“Bij Casa Vita hebben we een heel gezonde leefomgeving willen maken, daar staat de naam ook voor, door het gebouw enerzijds in een groene context te plaatsen en anderzijds door er een houten gebouw van te maken dat fysiologische voordelen creëert voor  de bewoners.

Het omringende groen is niet alleen goed zichtbaar door de grote raampartijen van de appartementen, maar wordt ook bijna tastbaar door de geïntegreerde plantenbakken langs de randen van de terrassen en balkons. In combinatie met de vele, terugkerende, schuine hoeken heb je daardoor als bewoner zoveel mogelijk contact met het omringende groen.

Wat betreft de woningen: we hebben gestreefd naar zoveel mogelijk variatie wat betreft woonoppervlak, plattegronden en ontsluiting: portiek, corridor of galerij. Daardoor is een dynamisch woongebouw tot stand gekomen, dat veel verschillende doelgroepen zal aanspreken. Zowel jongeren als ouderen. Waardoor een natuurlijke bewonersmix wordt gecreëerd.”