Casa Vita hout van…

Casa Vita biedt een thuis aan een gevarieerde doelgroep. Van jong tot oud en verschillende gezinssamenstellingen. Variërend van singles en jonge stellen, tot empty nesters en actieve senioren. Casa Vita heeft alles in zich om een gezellige, bruisende woonomgeving te worden, waar iedereen zich thuis voelt. Het wordt daarom niet alleen de ideale woonplek van nu, met volop rust en ruimte. Maar ook een blijvend heerlijke woonomgeving met het oog op levensloopbestendigheid. Ook wanneer de vitaliteit afneemt of zorgbehoefte toeneemt.

Gelukkig en gezond wonen doe je samen

Gedeelde ruimtes, binnen en buiten, vormen een belangrijk onderdeel van Casa Vita. Zo zijn in het omliggende Meidoornpark diverse doorlooproutes vanuit de omgeving opgenomen. Met knusse zitplekken waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten voor een gezellig praatje. De collectieve binnentuin vormt het hart van Casa Vita. Hier pluk je samen een bos veldbloemen voor de huiskamer of ontspan je er met een yoga mat. In de hobbykas kweek je groentes met elkaar of maak je gebruik van deelgereedschap.

Versterk het Casa Vita gevoel

In het complex komt een gedeelde huiskamer waar en van waaruit activiteiten plaats kunnen vinden voor bewoners en omwonenden. Deze huiskamer versterkt mede het Casa Vita gevoel; contact met elkaar door o.a. het organiseren van evenementen of hulp bij dagelijkse/ wekelijkse handelingen en activiteiten. Denk aan boodschappen, belastingaangifte, yogalessen, minibibliotheek e.d.

Daarbij speelt de SWOP Pijnacker, voor mogelijk 1 à 2 dagen in de week, een coördinerende rol. Iedere koper wordt eigenaar van deze huiskamer, wat wordt geregeld via de VVE.