Inschrijven en Toewijzen

De inschrijving voor Casa Vita is gesloten, maar schrijf je alsnog in als reservekandidaat!

De verkoop verloopt in een aantal stappen. Via onderstaande uitleg nemen we je mee door de verschillende fases van verkoop. Heb je hierover vragen? Neem dan contact op met ons verkoopteam.  

Maak een persoonlijk account aan

Een account van Casa Vita is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete woningen opslaat en met elkaar vergelijkt, (persoonlijke) berichten leest, documenten kan downloaden en de inschrijving definitief kan maken. Heb je nog geen account? Vul dan eerst op de belangstellingspagina het formulier in. Vervolgens ontvang je een bericht om een persoonlijk account aan te maken. 

LET OP: het kan zijn dat het bericht om je account te activeren in je ongewenste mail terechtkomt. Indien je al een account hebt, dan kun je inloggen en vanuit daar het formulier invullen.

Informatie & inschrijven

Op de pagina ‘woningaanbod’ zijn alle bouwnummers te vinden die in verkoop zijn. Bij ieder bouwnummer worden de kenmerken, impressies en de schetsplattegronden getoond. Op dit moment is inschrijven op één of meerdere woningen mogelijk. Vanaf nu is het mogelijk om de eerder aangegeven voorkeuren te bevestigen of aan te passen en de inschrijving definitief te maken.  

Nadat de inschrijving definitief is gemaakt en ondertekend, wordt een bevestiging hiervan per e-mail verzonden. De inschrijfperiode van Casa Vita eindigt op dinsdag 11 oktober om 12:00 uur. Binnen deze inschrijfperiode is het mogelijk om nog wijzigingen in de voorkeuren aan te brengen. Nadat de inschrijfperiode is gesloten kan dit niet meer. Zie je een bouwnummer op 'beschikbaar' op de website, bel dan met één van onze makelaars of schrijf je in via het online inschrijfformulier. Dan kom je alsnog eventueel in aanmerking voor deze woning. 

Voorwaarden voor online inschrijven

 • Alleen volledig ingevulde en ondertekende online inschrijfformulieren tellen als inschrijving;
 • Geïnteresseerden kunnen slechts één keer inschrijven, dubbele inschrijvingen worden uitgesloten;
 • Inschrijven kan tot een nader te bepalen datum;
 • Per inschrijving kunnen meerdere voorkeuren worden opgegeven;
 • Bij de inschrijving dient de belangstellende bekend te zijn met zijn/haar financiële mogelijkheden. Kandidaten die dit aan kunnen tonen middels een Casa Vita certificaat van De Hypotheker krijgen voorrang (zie kopje ‘toewijzing’).

Casa Vita certificaat van De Hypotheker

Het komt wel eens voor dat de financiering voor een nieuwbouwwoning voor een koper niet haalbaar blijkt te zijn. Dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar een teleurstelling. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, hebben we een samenwerking met De Hypotheker in Pijnacker zodat geïnteresseerden hier kosteloos & geheel vrijblijvend een Casa Vita Certificaat kunnen aanvragen. Dit certificaat kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen.

Meer weten over dit hypotheekcertificaat of deze aanvragen? Bekijk hier de informatie. 

Ben je in bezit van het Casa Vita Certificaat? Vul het certificaatnummer, de maximale hypotheek en eventuele eigen middelen/overbruggingshypotheek in op het inschrijfformulier. 

LET OP; de Casa Vita Certificaten worden door de hypotheker uitgegeven t/m 10 oktober. 

Toewijzingsprocedure

Kort na de sluiting van de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen op basis van het Casa Vita certificaat en de aangegeven woningvoorkeuren. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Krijg je een woning toegewezen dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Ter bevestiging ontvang je hiervan ook een email. De overige kandidaten ontvangen een email waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen.

Als er geen bouwnummer volgens jou aangegeven voorkeur meer beschikbaar is dan word je op de reservelijst geplaatst. Valt een optant af, dan biedt de makelaar de woning opnieuw aan op basis van de reservelijst, mits het vrijgevallen bouwnummer als voorkeur is opgegeven. Er zit geen volgorde in de reservelijst, ons systeem kiest dan een kandidaat die als eerste voldoet aan de voorwaarden. 

Toewijzen hoe gaat dat in zijn werk?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Voor de toewijzing maken we gebruik van een digitaal toewijzingssysteem welke onderstaande opeenvolgende criteria hanteert:

 1. Aantal kandidaten per bouwnummer
  Is er slechts één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling.
 2. Casa Vita certificaat van De Hypotheker
  Is er slechts één kandidaat voor een bouwnummer met een geldig Casa Vita certificaat van De Hypotheker, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. 
 3. Toewijzing 1 door digitaal toewijzingssysteem 
  Bij meerdere kandidaten op een bouwnummer die ook een Casa Vita certificaat hebben, dan wordt er door het digitale toewijzingssysteem toegewezen. Het systeem kiest er dan een willekeurige inschrijver uit.
 4. Toewijzing 2 door digitaal toewijzingssysteem 
  Zijn er na de eerste toewijzing nog woningen beschikbaar en meerdere kandidaten die geen Casa Vita certificaat hebben, dan wordt er wederom toegewezen door het digitale toewijzingssysteem. Het systeem kiest er dan een willekeurige inschrijver uit.​​

Woning toegewezen? 

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er zo spoedig een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Tijdens dit eerste gesprek worden de plattegronden en alle beschikbare (technische- en juridische-) informatie zorgvuldig met jou doorgenomen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Na dit gesprek krijg je een optie op het bouwnummer voor twee weken, hierna volgt de tekenafspraak.

Tekenafspraken

Als de woning aansluit bij jouw woonwensen en je wilt overgaan tot koop, dan worden de contractstukken ter ondertekening voor je klaargemaakt. Het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst gebeurt geheel digitaal bij de makelaar of gewoon thuis. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.